Over de cursus

De arbeidsinspectie stelt hoge eisen aan het rijden met een vorkheftruck. Dat is niet zonder reden.
Veel ongelukken gebeuren door onkunde of onverschilligheid. Als u zich van uw eigen handelen bewust bent en weet wat u wel en niet moet doen, kunt u veilig leren rijden, schades beperken en ongelukken eenvoudig voorkomen.
Daarom is het belangrijk dat uw medewerker getraind raken in de bedieningsvoorschriften, de verantwoordelijkheden en veilig kan rijden met de heftruck, hierbij wordt natuurlijk de ARBO- regelgeving en de bedrijfsregelementen in acht genomen.

Voor wie is de cursus bedoeld
Deze cursus is bestemd voor iedereen die al ervaring heeft met het besturen van een vorkheftruck en het certificaat veilig vorkheftruck rijden wil behalen. Dit certificaat is ook geldig voor reachtrucks, verreikers en zijladers.

De aanpak
De cursus bestaat uit theorie en praktijk. Aan de toepassing in de praktijk wordt veel aandacht besteed. In het praktische deel van de cursus oefent u uw vaardigheden. De docent geeft u feedback tijdens de opdrachten.De cursus wordt afgesloten met een certificaat nadat de theoretische en praktische toetsing met voldoende resultaat is afgelegd.

Cursusduur
1 dagdeel van 3 en een half uur theorie
1 dagdeel van 2 en een half uur uur praktijk

Vooropleiding en groepsgrote
Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. Om een maximaal leerrendement voor elke deelnemer te garanderen is het aantal deelnemers beperkt tot 10 per instructeur.

Kosten
Neem contact met Roording BHV- Opleidingen op. Dan staan we u graag ter woord, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden en voor  uw bedrijf een passende offerte  kunnen maken. Losse inschrijvingen zijn natuurlijk ook mogelijk. Neem daarvoor contact op via ons offerte formulier.

Cursuslocatie
U kunt in overleg met Roording BHV- Opleidingen kijken wat voor de meeste geschikte locatie is, in- company is natuurlijk ook mogelijk.

Ga naar boven